skip to Main Content

Johan Westera begon twee jaar geleden zijn eigen Repair Café in Amsterdam Oud-West. Het startpakket van Stichting Repair Café speelde daarbij een essentiële rol. “Ik hou niet van het wiel opnieuw uitvinden”, zegt Johan. Dankzij de praktische informatie en tips in het startpakket was dat ook niet nodig.

Johan besloot een eigen Repair Café te starten nadat er bij hem een rolkoffer en een koffieapparaat kapot waren gegaan. Hij stond op het punt die spullen te vervangen, maar dat voelde niet goed. “Zo ben ik niet opgevoed, dus toen ben ik zelf gaan repareren. Al googelend kwam ik de Repair Cafés tegen.”

Hij bezocht eerst enkele Repair Cafés in Amsterdam. Dat beviel zo goed dat hij daarna een eigen Repair Café begon, want in zijn buurt zat er nog geen. Maar hoe krijg je zoiets van de grond?

Kant-en-klare oplossing

Dat is waar het digitale startpakket van Repair Café International bij heeft geholpen. Johan had wel verstand van repareren, maar er komt meer kijken bij het openen van een eigen Repair Café. “Je kunt wel iets beginnen, maar hoe zorg je ervoor dat het bekend wordt? Hoe zorg je dat er mensen komen?”

Het startpakket bevat kant-en-klare antwoorden en oplossingen voor zulke vragen. Johan: “Je krijgt een logo, er zitten standaardformulieren in, je kunt posters en flyers maken. Dat was voor mij essentieel: dat je daar zelf niet over na hoeft te denken.”

Een uitgebreid handboek

Behalve logo’s en andere documenten bevat het startpakket ook een uitgebreid handboek over hoe je een Repair Café begint. Martine Postma, bedenker van de Repair Cafés, vertelt: “Alle vragen die je kunt hebben worden daarin beantwoord, zoals hoe je een locatie vindt en hoe je het benodigde gereedschap verzamelt. Stel, je wilt over een paar maanden een eigen Repair Café openen, dan staat in het handboek wat je nu al moet en kunt doen, en hoe je dat aanpakt.”

Bestel het startpakket

Wil jij ook een Repair Café beginnen? Bestel dan meteen het digitale startpakket.

Veel mensen gingen je voor, want er zijn alleen in Nederland al zo’n 500 Repair Cafés. Ook zij zijn ooit vanaf nul begonnen, maar met het Repair Café-startpakket is het halve werk al gedaan.

Johan Westera (links, staand) is blij met zijn eigen Repair Café. 

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Wij bestaan in november 10 jaar!
    Ooit hebben we natuurlijk een startpakket gekregen, maar nu hebben we behoefte aan nieuw promotie materiaal, logo’s enzo
    Wil je dat materiaal sturen, kosten kunnen we vergoeden.

    Met vriendelijke groet, Tetske Haalboom, Repaircafe Zeist.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top