skip to Main Content

Amsterdam heeft deze zomer een Artistieke Repair Shop. Kunstenaars Tinkebell, Bas Kosters, Babs Gons en Oscar Peters staan vier weken lang klaar om kapotte spullen te repareren. Wát er precies wordt gerepareerd, dat bepaalt de kunstenaar zelf. Iets moois maken van spullen die anders worden afgedankt worden, past heel goed in het ‘nieuwe normaal’, vindt de organisatie.

Spullen brengen vanaf 13 juni
De Artistieke Repair Shop is te vinden in cultuurhuis Tolhuistuin in Amsterdam-Noord, aan de IJ-oever. Het publiek kan op zaterdagmiddagen spullen langsbrengen voor reparatie, om ze na een week weer op te halen. De Artistieke Repair Shop opent op zaterdag 13 juni.

Matthea de Jong, directeur Tolhuistuin, ziet het ook als een knipoog naar de coronamaatregelen. “Culturele instellingen moesten de deuren sluiten, terwijl de winkels gewoon open bleven. Zo ontstond het idee om zelf een winkel te starten waar kunstenaars hun ondernemerschap kunnen tonen. Bij de Tolhuistuin denken we na over hoe we de toekomst willen vormgeven. Dit leek ons een inspirerende manier om de circulaire economie handen en voeten geven: van wegwerpcultuur naar de kunst van het maken. Met deze winkel hoef je nooit meer iets weg te gooien.”

Vier heel verschillende kunstenaars
De kunstenaars die de Artistieke Repair Shop runnen komen uit verschillende disciplines en werken met diverse materialen: textiel, hout, tekst, beeld. Wil je weten wat voor spullen je naar hen toe kunt brengen voor reparatie? Lees meer via de onderstaande links.

 

 

 

 

 

 

 

Oscar Peters’ Repair Shop

 

 

 

 

 

 

 

Babs Gons’ Repair Shop

 

 

 

 

 

 

 

Tinkebells Repair Shop

 

 

 

 

 

 

 

Bas Kosters’ Repair Shop

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top