skip to Main Content

998662_191320554360633_1689125300_nArnhem ontwikkelt zich steeds meer tot een echte Repair Café-stad. Omdat het aantal Repair Cafés in Arnhem het afgelopen jaar enorm is toegenomen, werken de organisatoren tegenwoordig nauw met elkaar samen. Via een gezamenlijke website worden data bijgehouden en zo nu en dan komen de organisatoren bij elkaar voor overleg.

Tijd voor een praatje
Het Repair Café is tegenwoordig op zes plaatsen in Arnhem te vinden, en ook de omliggende dorpen Westervoort, Huissen en Oosterbeek zijn inmiddels voorzien. Volgens Lizette Boomgaard, overkoepelend coördinator in Arnhem, zijn de wachttijden daardoor een stuk korter: “Vorig jaar moesten bezoekers soms wel twee uur wachten voordat ze met een reparateur aan de slag konden. Tegenwoordig is iedereen veel sneller aan de beurt.” Doordat de wachttijden afnemen, is er meer tijd voor een gezellig praatje met de buurtbewoners.

Via gezamenlijk overleg stemmen de organisatoren hun data op elkaar af en proberen ze van elkaars ervaringen te leren. Lizette: “De vrijwilligers van bestaande Repair Cafés gaan vaak mee naar de opening van een nieuw Repair Café. In eerste instantie komen ze alleen ‘een kijkje nemen’, maar eenmaal daar nemen ze natuurlijk tóch een schroevendraaier ter hand!”

Tevreden klant
Bezoekers zijn blij met de vele Repair Cafés in Arnhem. “Laatst was er een dame zo blij met de geslaagde reparatie van haar vloerlamp, dat ze het letterlijk uitschreeuwde van vreugde!”, vertelt Lizette. “Heerlijk, zoveel dankbaarheid. Ze stopte twintig euro in de fooienpot!”

Aan locaties heeft Arnhem geen gebrek, steeds meer plekken bieden spontaan hun ruimte aan. Wel zijn de Repair Cafés op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Wil je meedoen met een Repair Café in Arnhem, of wil je een keer langskomen? Kijk dan op hun gezamenlijke website voor contactgegevens en openingstijden.

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Geachte Mevrouw/Mijnheer,

  Thuis heb ik een combi-magnetron van, Siemens die wel warmte geeft, maar niet voldoende, nu vraag ik U, voordat ik hem afschrijf, of er iemand bij mij thuis, tegen betaling uiteraard, de installatie kan doormeten, ik heb hem reeds op tafel staan, dat is wat gemakkelijker.

  Het is niet te doen om hem onder de arm mee te nemen naar een repair cafe…16 kg.

  Hij is ongeveer 17 jaar oud, maar tot heden werkte hij naar behoren. dus lijkt het mij zinvol om eerst te kijken wat er aan niet goed is, voordat ik een nieuwe koop.

  Graag hoor ik van U.

  Met vriendelijke groet,

  Herman Pruis

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top