skip to Main Content

De herfst lijkt op dit moment nog ver weg, maar bij de ANWB zijn de voorbereidingen alweer begonnen voor de Fietsverlichtingsactie 2018. Die jaarlijkse campagne wijst fietsers in oktober, als de dagen weer korter worden, op het belang van goede fietsverlichting. Nederlandse Repair Cafés kunnen ook dit jaar weer meedoen en hun eigen fietsverlichtingsactie organiseren.

Ongelukken voorkomen
Volgens de ANWB neemt de kans om in het donker te worden aangereden met 20 procent af als fietsers goed verlicht zijn. “Zo kun je dus veel gevaarlijke situaties en ongelukken voorkomen”, benadrukt projectleider Marcel Derks.

Aanmelden
Repair Cafés kunnen zich vanaf nu aanmelden bij de ANWB (kies in het formulier voor aanmelding als ‘individu’). Ze ontvangen dan een toolkit met divers materiaal om fietsverlichting te repareren of aan te brengen, plus materiaal om hun actie aan te kondigen. Repair Cafes die eerder hebben meegedaan krijgen een aanvulpakket.

Groot succes
Vorig jaar deed een recordaantal van 168 Repair Cafés aan de Fietsverlichtingsactie mee. De actie was daarmee een groot succes.

De ANWB en Stichting Repair Café zijn sinds 2016 partners. Met de fietsverlichtingsactie willen ze laten zien dat het repareren en onderhouden van je fiets heel leuk en gemakkelijk is.

Reparatiehulp
Is jouw fiets goed verlicht? Bekijk de checklist van de ANWB. Voor reparatiehulp kun je terecht bij een Repair Café bij jou in de buurt!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top