skip to Main Content

Het Repair Café in Amsterdam-Zuidoost bestaat precies 1 jaar. Iedere laatste vrijdag van de maand brengen buurtbewoners hun kapotte spullen naar activiteitencentrum De Bonte Kraai. Sinds er dagelijks reclame wordt gemaakt op de lokale radio, komen er meer bezoekers. Daarom zijn nieuwe vrijwilligers hard nodig.

Het is nog rustig aan het begin van de repareerbijeenkomst op deze vrijdagavond in De Bonte Kraai. Reparateur Jaap neemt alvast het lamineerapparaat van het buurthuis onder handen. Volgens organisator Lea van Kallen van Swazoom zijn de meeste mensen nog met vakantie. “We hebben meestal rond de tien bezoekers per keer, maar vandaag zal het misschien niet druk worden”, vermoedt Lea van Kallen. Toch wilde ze tijdens de zomer open blijven, want dat is goed voor de continuïteit en: “De mensen rekenen erop.”

Eigen wil
Om zes uur wandelt een bezoeker binnen met een reusachtige tas. Inhoud: een cd-speler en een videorecorder. Van de cd-speler wil het laatje niet open, een veelvoorkomend euvel. Maar als Jaap het apparaat aan de stroom legt, gaat het laatje wél open. “Apparaten hebben soms een eigen wil”, verklaart de reparateur, die zich vervolgens op de kapotte videorecorder stort.

Reclame
Lea van Kallen is tevreden over de bijeenkomsten. “De reacties zijn overwegend positief. Veel buurtbewoners hebben weinig te besteden, dus dan is het Repair Café een uitkomst.” Sinds de lokale radiozender Razo dagelijks reclame maakt, komen er meer bezoekers. Een paar handige vrijwilligers kan Lea nog wel gebruiken. Die kunnen zich aanmelden via info@repaircafe.nl.

Repair Café Amsterdam-Zuidoost: iedere laatste vrijdag van de maand van 17-20 uur in activiteitencentrum De Bonte Kraai, Kraaiennest 68, Amsterdam-Zuidoost.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top