skip to Main Content

De Stichting Repair Café gaat een permanent Repair Café inrichten in Amsterdam-Oost. De Stichting heeft een ruimte gehuurd in het oude Casa400-gebouw (James Wattstraat 75). “Het is een van de zalen op de begane grond, met een eigen deur naar buiten; dat is fijn voor als het mooi weer is”, vertelt Martine Postma van de Stichting.

In de ruimte komt permanent allerlei gereedschap te staan, en materiaal om de meest uiteenlopende reparaties uit te voeren. Reparatiedeskundigen uit Oost zullen op gezette tijden aanwezig zijn om buurtgenoten te helpen bij het repareren van hun kapotte spullen. Postma: “Zo hopen we de inwoners van Amsterdam-Oost een werkelijk alternatief voor weggooien te bieden.”

Half mei open
De komende weken is de Stichting druk met de inrichting en technische uitrusting van de vaste ruimte. Het is de bedoeling dat Repair Café Amsterdam-Oost half mei voor het eerst open gaat. “We zullen vanaf dat moment niet meteen de hele week van 9 tot 5 open zijn”, aldus Postma. “Maar vaker dan een keer per maand, zoals nu gebruikelijk is bij Repair Café-bijeenkomsten, zal zeker lukken.”

De Stichting denkt ook aan thema-ochtenden of -middagen. Postma: “Stel dat we een elektricien kunnen vinden die bijvoorbeeld op woensdagochtend van 9 tot 12 aanwezig kan zijn, dan kunnen buurtbewoners op dat moment met elektrische apparaten naar het Repair Café komen.”

Meer nieuws over de opening van het Repair Café volgt binnenkort.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Ik wil graag op de hoogte blijven van de ontwikkeling van het Repair café Amsterdam oost per half mei. vriendelijke groet Gon van Boxtel

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top