skip to Main Content

FluistertuinMaken Amsterdammers nou zo veel stuk, of gooien ze gewoon niet graag iets weg? Met 12 Repair Cafés is Amsterdam uitgegroeid tot de Repair Café-hoofdstad van Nederland! In bijna elk stadsdeel kunnen bewoners tegenwoordig met hun kapotte spullen terecht bij enthousiaste vrijwilligers die hun repareerkennis graag willen delen met hun buurtgenoten.

Oud-West
In Centrum PS werd op 14 juni flink gerepareerd tijdens de opening van Repair Café Amsterdam-Oud-West. De Repair Bus van de landelijke stichting was er ook bij. Veel nieuwsgierige buurtbewoners kwamen een kijkje nemen en spoedden zich naar huis, om terug te komen met hun kapotte spullen. Na afloop van het Repair Café werd er een grote pan nasi op tafel gezet om het eerste succes te vieren.

IJburg en Tuindorp-Oostzaan
Vorige maand openden de Repair Cafés in IJburg en Tuindorp Oostzaan al hun deuren. Rob Landzaat van Repair Café Tuindorp-Oostzaan: “De eerste keer stonden er meteen al 35 mensen voor de deur te trappelen, en allemaal hadden ze een kapot voorwerp meegenomen.” Het Repair Café vindt elke maand gelijktijdig plaats met een kofferbakmarkt op het Zonneplein, pal voor de deur. “Daardoor is de aanloop uit de buurt nog groter!”

Samen Indische Buurt Festival
Baby op SIBFOok in Amsterdam-Oost is het Repair Café helemaal onderdeel van de buurt geworden. Op 15 juni stond Repair Café Amsterdam-Oost met een kraam op het Samen Indische Buurt Festival. Ondanks de harde windvlagen wisten de reparateurs wat kleine reparaties uit te voeren. “Wat gezellig, het Repair Café!”, riep een buurtbewoonster uit. “Volgende week zaterdag kom ik weer langs, hoor. Ik heb nog een oude stofzuiger liggen!”

Het Repair Café-team deelde de hele middag flyers uit en maakte praatjes met buurtgenoten, maar het bleek niet nodig te zijn om uit te leggen wat het Repair Café is. Als bezoekers van het Samen Indische Buurt Festival het Repair Café-concept niet al kenden van de wekelijkse bijeenkomsten in Buurtcentrum De Meevaart in de Balistraat, dan kenden ze het wel van Repair Café De Pijp, Westerpark of een van de andere succesvolle Repair Café-locaties in Amsterdam. Het Repair Café is niet meer weg te denken uit de stad!

Is er nog geen Repair Café in jouw buurt? Misschien kun je er dan zelf een starten. Vrijwilliger worden bij een van de Repair Cafés kan ook, klik dan hier.

Dit bericht heeft een reactie

  1. Goedendag, jammer dat Nederland en dus ook Amsterdam niet voorkomt op de wereld atlas.
    Repair Cafe is toch begonnen in Amsterdam.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top