skip to Main Content

Repair Café Kinderen AmersfoortJe hoeft je kapotte waveboard of lievelingsbroek niet meteen weg te gooien, je kunt ze ook repareren. Daarom is er in Amersfoort een Repair Café opgericht speciaal voor kinderen. Elke derde woensdag van de maand proberen vrijwilligers kapotte schooltassen, playstations en fietsen te fiksen.

Bij de opening van het eerste maandelijks terugkerende Repair Café speciaal voor kinderen, waren zo’n vijftien nieuwsgierige acht- tot twaalfjarigen aanwezig. Ze hadden nog geen kapotte spullen bij zich, maar daar hadden de vrijwilligers van het Repair Café in het Amersfoortse Soesterkwartier aan gedacht.

Kapotte spullen kun je repareren
De kinderen hingen over elkaar heen om te kunnen zien hoe de fietsenmaker een band plakte. “En wat ze ook erg interessant vonden”, zegt organisator Jolande Koelewijn, “was een schemerlamp die weer licht gaf nadat een elektricien ermee had zitten priegelen.”

“We hopen dat kinderen, als ze zien dat iets gerepareerd kan worden, zelf ook interesse krijgen in techniek. Dat ze ontdekken dat als iets stuk is, je het niet meteen hoeft te vervangen voor iets nieuws”, vertelt de organisator.

Studentreparateurs 
Bij de opening van het Repair Café was ook een groep studenten van het Wijkleerbedrijf Birkhoven Zorggoed aanwezig. Ze hebben geholpen met de organisatie en een enkeling heeft ook belangstelling getoond voor een rol als vrijwillig reparateur.

Kinderen en jongeren zijn al vaker actief betrokken bij diverse Repair Cafés in Nederland. Zo organiseerde Repair Café Teylingen in 2013 al een kinder-Repair Café. En de jongste organisator ooit was de zestienjarige Sterre uit Leidschendam.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top