skip to Main Content

Honderden mensen hebben gereageerd op het New York Times-artikel over het Repair Café. Er wordt enthousiast over getwitterd en op Facebook vinden veel mensen de Stichting Repair Café leuk. De mailtjes stromen nog steeds binnen! Ook in de Verenigde Staten zijn veel mensen het kennelijk eens met het idee achter het Repair Café.

In Nederland is het Repair Café inmiddels een bekend fenomeen. Dankzij de media-aandacht van diverse binnenlandse radio- en televisieprogramma’s en kranten, is onze naamsbekendheid flink gegroeid. De afgelopen maanden kwamen ook veel buitenlandse journalisten een kijkje nemen. Zo waren er journalisten uit Frankrijk, Duitsland en zelfs Oekraïne. Maar nog niet eerder leidde een artikel tot zo veel reacties als het stuk in de New York Times.

Liedje
Peter Galperin, een muzikant in New York, bood de Stichting Repair Café zelfs aan zijn liedje “A disposable Life” als thema-liedje te gebruiken voor het Repair Café. Beluister het nummer hier.

Veel Amerikanen geven aan zelf ook een Repair Café te willen opstarten. De Stichting Repair Café is inmiddels druk bezig het informatiemateriaal ook in Engels, Duits en Frans te vertalen. Binnenkort staan op onze website ook in die talen pagina’s over het Repair Café.

Een greep uit de reacties:
“An amazing idea. I wish we had something like this in the US!”
“ It’s a great chance to learn how things work and teach other as well. I’d really like to see this done in North America, perhaps as a school fund-raising project or something.”
“It’s Dutch magic!”
“We’d like to set up a Repair Café in Los Angeles!”
“Leave it to the Dutch, who throw away only 3 percent of their municipal waste into landfills, to come up with a socially appealing innovation that does even more to reduce waste: the neighbourhood Repair Café!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top