skip to Main Content

Het Repair Café blijft vrijwilligers wereldwijd inspireren! Bijna 1.400 Repair Cafés zijn er nu, in 33 landen. Binnenkort verwelkomen we nummer 34: Zuid-Afrika! Repair Café Kaapstad, het eerste van dit land, is druk bezig zijn eerste repareerbijeenkomst voor te bereiden.

Eerder dit jaar kwamen er – precies aan de andere kant van de wereld – twee Repair Café-landen bij: Zweden en Denemarken. We zijn benieuwd of de verspreiding van Repair Cafés daar net zo’n hoge vlucht zal nemen als in de Verenigde Staten. Daar ziet sinds dit jaar het ene na het andere Repair Café het daglicht.

Wegwerpcultuur
Waren er in 2015 en 2016 achtereenvolgens 20 en 23 Repair Café-locaties in de VS, nu zijn het er al 47! Dat aantal zal de komende tijd vermoedelijk nog behoorlijk stijgen, want vele tientallen Amerikanen hebben de afgelopen tijd een startpakket besteld.

Was het de tv-uitzending van NBC Nightly News (april), het artikel in The New York Times (20 januari) of de video van ATTN (november 2016) die de Amerikanen inspireerde? Hoe dan ook, in de VS – met zijn sterke wegwerpcultuur – zijn ze aan het repareren geslagen!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top