skip to Main Content

Repair Café International kijkt terug op een goed repareerjaar. In 2017 hebben wederom vele tienduizenden vrijwilligers wereldwijd zich ingezet voor ons gezamenlijke doel: een duurzame wereld met minder afval, waar plaats is voor iedereen.

Ons netwerk is het afgelopen jaar verder gegroeid. Eind 2017 telden we ca. 1.450 Repair Café-locaties; bijna 300 meer dan een jaar eerder! Vooral in de Angelsaksische wereld nam het enthousiasme voor samen repareren flink toe. Veel handige Amerikanen, Australiërs en Britten haakten aan. Maar ook in andere landen blijft de repareer-community groeien. Dat geeft hoop!

Dataverzameling
Repair Café International is in 2017 begonnen met dataverzameling. Vrijwilligers hebben gegevens over enkele duizenden reparaties ingevoerd in onze centrale database. En voegen dagelijks nieuwe informatie toe. Via deze Reparatiemonitor krijgen we steeds beter zicht op de repareerbaarheid van de spullen in ons dagelijks leven.

Samen met internationale partners gaan we deze gegevens analyseren. En gebruiken in de strijd voor beter repareerbare producten.

Repair Café-lessen op school
Al geruime tijd willen we ook kinderen enthousiast maken voor repareren. Ook op dat gebied hebben we in 2017 resultaat geboekt: sinds oktober bieden we een speciaal startpakket, voor het organiseren van Repair Café-lessen op de basisschool. Nu nog alleen in het Nederlands, maar wie weet straks ook in andere talen.

Doe mee!
Wil jij ook meer leren over repareren? Bezoek dan een Repair Café, start er zelf een of word vrijwilliger bij het Repair Café in jouw buurt. Je kunt de beweging ook steunen als donateur.

Het team van Repair Café International wenst iedereen mooie feestdagen. Tot volgend jaar!

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top