skip to Main Content

 

Het Repair Café heeft een fantastisch jaar achter de rug. In 2014 zijn er weer ongelooflijk veel Repair Cafés bijgekomen, het aantal is meer dan verdubbeld. Van wereldwijd 275 Repair Cafés eind 2013 naar ruim 700 een jaar later! Samen voorkomen de vrijwillige reparateurs nu ruim 200.000 kilo afval per jaar.

Met zoveel Repair Cafés komt er steeds meer waardering voor mensen die weten hoe je spullen repareert. Ouderen, studenten en jongeren, kinderen en hun ouders, mensen met een klein inkomen, en mensen die zoveel verdienen dat ze wekelijks een nieuw apparaat zouden kunnen aanschaffen; ze weten de Repair Cafés steeds beter te vinden.

Krachten bundelen
De Nederlandse Repair Cafés hebben dit jaar veel samengewerkt. Reparateurs uit het hele land kwamen in april bij elkaar om de Consumentenbond te adviseren. En in grote steden, zoals Arnhem en Rotterdam, zijn nu zoveel Repair Cafés, dat de organisatoren en reparateurs vaak nauw samenwerken. En wat denk je van de Senseo-reparatiemaand, in november.

Ook Stichting Repair Café Nederland heeft dit jaar krachten gebundeld. Ze heeft contact gelegd met diverse organisaties in Europa om zich samen in te zetten voor beter repareerbare goederen.

Het Nederlandse en wereldwijde succes van het Repair Café geeft aan dat steeds meer mensen zich kunnen vinden in het principe ‘Weggooien? Mooi niet!’. Dit geeft de goede energie om ook in 2015 weer op volle kracht door te gaan.

Stichting Repair Café Nederland wenst iedereen prettige feestdagen, tot volgend jaar!

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top