skip to Main Content

De Stichting Repair Café is begonnen met haar driejarige project om in het hele land Repair Cafés te helpen oprichten. Met diverse lokale groepen die in hun gemeente aan de slag willen, is deze week contact geweest. Bijvoorbeeld met geïnteresseerden in Apeldoorn. Daar wil de lokale Transition Town-groep een regelmatig terugkerend Repair Café gaan organiseren.

De Stichting Repair Café geeft in deze eerste projectfase vooral telefonisch advies aan lokale geïnteresseerden in het land. “We gaan ook een uitgebreid informatiepakket op papier samenstellen, met bijvoorbeeld een lijst van gereedschap en materiaal dat je nodig hebt, een overzicht van welke deskundigen in ieder geval aanwezig zouden moeten zijn en een aantal plaatselijke sleutelfiguren die je kunt uitnodigen voor de startbijeenkomst”, vertelt Martine Postma, directeur van de Stichting.

Overlevingskans
Zulke sleutelfiguren zijn bijvoorbeeld een milieuwethouder, een welzijnscoördinator, de directeur van een sociale werkplaats of kringloopwinkel en een journalist van een lokale krant. Postma: “Het is bij een startbijeenkomst belangrijk om in brede kring enthousiasme te wekken voor het Repair Café. Dat vergroot de overlevingskans van het lokale initiatief.”

De Stichting Repair Café kan vermoedelijk vanaf maart bij lokale groepen langskomen met de Repair Bus. “Het is de bedoeling dat we volgende maand een bus aanschaffen en inrichten”, vertelt Postma. Voor de Stichting komen er drukke maanden aan. “We zijn nog druk bezig met het ontwikkelen van allerlei materiaal, maar tegelijkertijd is ons adviserende werk ook al begonnen. Gelukkig is het allemaal erg leuk om te doen.”

Ongelooflijk veel energie
Wat het allerleukste is? Postma: “Het enthousiasme voor het Repair Café van al die mensen in het land! Dat geeft ongelooflijk veel energie.”

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top