skip to Main Content

Bijna is het zo ver: op vrijdag 18 oktober 2019 vieren we het tienjarig bestaan van Repair Café! Dat doen we met een feestelijk jubileumsymposium in Amsterdam.

In de centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam is de hele dag van alles te beleven. Keynote-spreker is hoogleraar Tine de Moor (Universiteit Utrecht). Zij plaatst het Repair Café in een breder perspectief en kijkt hoe de beweging kan bijdragen aan een duurzamere samenleving.

Reparateurs in gesprek met Philips
Daarna staan diverse toekomstverkenningen op het programma. Repair Café-reparateurs gaan (voor het eerst!) in gesprek met o.a. Eelco Smit, directeur sustainability bij Philips. Tweede-Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) legt uit hoe de politiek repareren nog beter op de agenda kan zetten. Ook onderzoeken we nieuwe samenwerkingsvormen tussen Repair Cafés en andere initiatieven: hoe dragen deze bij aan een echte reparatiecultuur?

Zelf repareren: smartphones, paraplu’s…
Na de lunch zijn er workshops, presentaties en demonstraties waarbij iedereen de handen uit de mouwen kan steken. Leer hoe je een smartphone kunt repareren met de hulp van iFixit, herstel een kapotte paraplu of maak je eigen herbruikbare broodzak. Bezoek het REPAIRLAB van de Rietveld Academie en schrijf jouw persoonlijke Repair Manifesto. Of laat je inspireren door het werk van kunstenaars, ontwerpers en onderzoekers.

Tentoonstelling MOOI STUK! en Kids Repair Café
Op de eerste verdieping is de hele dag de tentoonstelling MOOI STUK! Ode aan de reparatie te zien. Deze wordt aan het eind van de middag feestelijk geopend. Op de jeugdafdeling in de kelder zijn kinderen welkom in het Kids Repair Café. Kom langs met kapotte knuffels, tassen, speelgoed en alles met een stekker.

Vier jij ons jubileum met ons mee? Voor het middagprogramma zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Tot ziens op 18 oktober in Amsterdam!

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Bedankt Ans, ook voor jullie komst! Het was heel mooi om reparateurs vanuit heel Nederland bij elkaar te zien.

   Team Repair Café International

 1. Proficiat. Ik vind het helemaal geweldig hoe een klein initiatief kan uitgroeien tot een wereldwijde, serieuze en zeer zinvolle organisatie. Keep up the goed work.

  1. Dank je wel, Carien. Deze groei is mogelijk geworden door alle enthousiaste vrijwilligers in Repair Cafés door heel Nederland en inmiddels door heel de wereld!

   Team Repair Café International

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top