skip to Main Content

De Internationale Repair Café Week komt er weer aan! Van 13 tot en met 21 oktober is het zo ver. Dan organiseren vrijwilligers wereldwijd bijeenkomsten die draaien om samen repareren. Met de IRCW zetten we het onderwerp repareren internationaal in de spotlights, van Nederland tot Canada, en van Nieuw-Zeeland tot de Verenigde Staten.

Repair Café wordt 9
Op donderdag 18 oktober 2018 is het negen jaar geleden dat Martine Postma het allereerste Repair Café organiseerde. Op die dag in 2009 kwamen tientallen buurtbewoners met hun kapotte spullen naar een theater in Amsterdam-West. Intussen zijn er meer dan 1.600 Repair Cafés in 33 landen, verspreid over zes continenten.

De IRCW is geen groot feest op één locatie. Het is een enorm feest verspreid over honderden Repair Café-locaties! Elk team viert zijn eigen feestje door met bezoekers samen spullen te repareren. Vaak met een speciaal thema, slingers of taart.

Workshops, plantgoed en zelfgebakken lekkers
Zo houden vijf Repair Cafés in Amsterdam een gezamenlijke sessie op 13 oktober, met speciale workshops ‘repair en upcycling’ voor jong en oud. Repair Café Beverwijk (20 oktober) houdt in de feestweek een fietsverlichtingsactie, Repair Café Joure (19 oktober) serveert zelfgebakken lekkers, en in Repair Café Oud-Turnhout (13 oktober) kunnen bezoekers ook plantgoed uitwisselen.

Doe mee!
Wil jij ook laten zien dat je fan bent van repareren? Bezoek dan in de IRCW een Repair Café in jouw buurt. Of start er zelf een. Repair Café International helpt je graag op weg.

Dit bericht heeft 2 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top