skip to Main Content

Wie zijn spullen repareert, hoeft ze niet weg te gooien en dat scheelt afval. Vanuit die gedachte doen twaalf Repair Cafés in het hele land mee aan de Europese Week van de Afvalvermindering, van 19 t/m 27 november. Tijdens de week wordt aandacht besteed aan concrete acties om minder afval te produceren en het consumptiepatroon in Europa te veranderen.

De Stichting Repair Café heeft alle lokale organisatoren in het land gevraagd om tijdens de Week van de Afvalvermindering een Repair Café te organiseren. De volgende lokale groepen doen mee: Amsterdam-Jordaan, Amsterdam-Zuidoost, Bilthoven, Culemborg, Heerlen, Houten, Maastricht, Mijdrecht, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. Uiteraard wordt er ook gerepareerd in het eigen Repair Café van de Stichting in Amsterdam-Oost. Data en tijden staan in de rechterbalk!

Stichting DOEN
Voor de eerste 25 bezoekers ligt op iedere locatie een nuttig cadeautje klaar: een doe-het-zelf-reparatiesetje om heel gemakkelijk mottengaatjes in wollen kleding te repareren. De setjes worden aangeboden door de Stichting DOEN. Die ondersteunt de Stichting Repair Café bij haar werk om in het hele land lokale groepen op weg te helpen met hun eigen Repair Café.

“Met die wolreparatiesetjes willen we laten zien dat repareren leuk is om te doen. En dat je heus geen volleerd vakman hoeft te zijn om iets te maken”, zegt Martine Postma, directeur van de Stichting Repair Café.

Europees programma
De Europese Week van de Afvalvermindering wordt voor het derde achtereenvolgende jaar georganiseerd vanuit het programma LIFE+ van de Europese Commissie. Dat programma is bedoeld om Europeanen bewust te maken van milieuvraagstukken, zoals het afvalprobleem.

Een gemiddelde inwoner van de Europese Unie produceert nu jaarlijks meer dan 500 kilo afval. Dat consumptiepatroon draagt in hoge mate bij aan de uitstoot van schadelijke stoffen die onder meer leiden tot klimaatverandering.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top