skip to Main Content

Gezellig, leerzaam en zomers. Die woorden typeren de Nederlands-Vlaamse Repair Café Dag (NVRCD) van zondag 11 juni. De jaarlijkse bijeenkomst werd dit jaar georganiseerd door Ton Debel en het team van Repair Café Gorinchem, in samenwerking met Stichting Repair Café International.

Alle deuren en ramen van het Omnia College in Gorinchem stonden open om de ruim honderd aanwezige Repair Café-vrijwilligers koel te houden. De Nederlandse en Vlaamse vrijwilligers maakten kennis met elkaar, luisterden naar de presentatie van Repair Café-bedenker Martine Postma en volgden twee van de tien workshops.

Lia en Isa maken een tas van restmateriaal.

Isa van tien maakte een tas
De jongste aanwezige was Isa van tien uit Oegstgeest. Ze kwam samen met haar tante Lia voor de textielworkshop van coupeuse Marjanne van der Vliet. Tijdens de workshop maakte Isa een stoffen tas van restmateriaal.

In andere leslokalen gingen de workshops over het maken van goede foto’s, het Repair Café promoten via social media en over het vinden en binden van vrijwilligers. Twee groepen, van voornamelijk mannelijke reparateurs, luisterden en discussieerden met Irene la Faille van de Consumentenbond over de repareerbaarheid van stofzuigers. En een dertigtal deelnemers wisselden ideeën uit over de organisatie en financiën van een Repair Café.

Tuingereedschap slijpen met Repair Café Zeist.

Marcel Oehlen, van Repair Café Venlo-Zuid, deelde zijn reparatiequiz. Een quiz over gereedschap, onderhoud en onderdelen voor een gezellige ‘wachtkamer’ in drukke Repair Cafés. En in de aula van de school konden de deelnemers de Reparatiemonitor testen.

Volgend jaar
De jaarlijkse Repair Café-dag is nu al twee keer georganiseerd in samenwerking met een lokaal Repair Café. “Het zou mooi zijn als we het ook volgend jaar zo kunnen doen”, zei Martine in haar presentatie. Wil jij het Repair Café-netwerk volgend jaar in jouw gemeente ontvangen? Laat het ons weten!

Nederlands Vlaamse Repair Café Dag 2017.

Dit bericht heeft 0 reacties

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top